• terörizm yancısı müselmanların her dini terörden sonra papağan gibi tekrarladıkları cümle. özgürlüğün tanımını yapamayacak bu barbar dalyaraklar katliamları savunurlar bu cümleyle. ifade hürriyetindeki harfler götünüze girsin yamyam herifler. hudut mu çizilir lan özgürlüğe? sonra islamofobi rerörö. siktir.

    dave mcelfatrick'in karikatürü

    edit: benim ifade özgürlüğü hususunda küfürle de bir sorunum yok. hatta ns ile de. bana da istediğiniz kadar küfür edebilirsiniz, bir sorunum olmaz. zaten mesaj yoluyla ediliyor da şu an.
  • türkiye'nin büyük kısmı bu şekilde düşünür. artık cahillik mi, beyinsizlik mi ne derseniz deyin. bunun liberalizmi öcü olarak görmeleriyle aynı kaynaktan geldiğine eminim.
  • bunu diyen müslümanlar islam hariç tüm dinlere düz gider işte bu ifade özgürlüğüdür (bkz: yeni türkiye)
  • ermeni soykırımı yoktur demenin hapis ve para cezası almanıza neden olduğu fransa ise konu, doğru olan bir önermedir.
    fransa kendi ile çelişiyor.

    ek:

    fransa'da yok boyle bir yasak demis troykahan arkadasimiz. ben de simdi dusununce, meclisten gecen yasayi fransiz mahkemesi iptal etti diye hatirliyorum. (konu fransa ve bati ulkesi olunca cok da arastirmak geregi duymuyorum. onun icin sadece aklimda kalaniyla yetinecegim)
    isvicre'de yasak bu.

    yine de, fransa'da boyle bir yasa meclisten gecmis, ayni ulkede, anti semitik ifade yasak, onu ima etmek bile yasak, yahudi soykirimi yok deseniz basiniza devlet eli ne gelecegini dusunmek bile istemezsiniz (bir yazar kitap yazmis, tarihi bilimsel bir kitap. yayinevi bulamamis, kendi imkani ile basinca da tum kitaplarini fransiz istihbarati kitapcilardan para ile satin almis vb. vb.)
  • dalga geçilen islam ise doğru önermedir. zira öldürülürsünüz.

    mevzu hıristiyanlık ise ifade özgürlüğüdür.

    bu çifte standart yüzünden din savaşları çıkar.

    hepinizin amına koyayım.
  • "...bilimle dalga geçmek de."

    şeklinde devam eden cümlenin başlangıcıdır. kendisini aynı zamanda "ama sen bilimle dalga geçersen, başkası da senin dininle dalga geçince mızmızlanmamalısın" cümlesi takip etmektedir hatta.
  • tanım: saygı kavramını çarpıtan bir dinci önermesi.

    bir inanç sistemi birileri onu benimsiyor diye eleştiriden muaf değildir.

    alay yollu da olsa dini doktrinleri usa vurmak ifade özgürlüğüne girer. bir bireyi müslüman olduğu için aşağılamak veya dalga geçmek ise bu sınırı aşmaktır. sonuçta saygı duyulan bireyin ne kadar saçma olursa olsun bir inancı benimseme hakkıdır inancın kendisi değil.
  • her fikirle dalga geçilebilmelidir. dinle, ideolojiyle, bilimle, felsefeyle, sanatla vs vs... dalga hakaret değildir, dalgayı kişiye hakaret olarak algılamak sizde bir sorun olduğunu gösterir. fikirlerle dalga geçmek kişilere zarar vermez, aşağılamaz. eğer "x fikri istisnaidir, ona her koşulda saygı duyacaksınız" diye tutturuyorsanız bu sizin -ironik olarak- karşı fikirlere tahammülsüz olduğunuz anlamına gelecektir ki temelden ifade özgürlüğüne karşı bir pozisyon almaktan farksızdır.

    ha "herhangi birşeyle dalga geçmek özgürlük değildir" desen en azından tutarlı olurdu, ama sadece dinle dalga geçmeyin gerisini koyverin gitsin dersen olmaz işte, sırıtıyor.
  • yalan yanlış bir ifade. gelelim eleştiriye:
    tüm müslümanlar demedim. "terör yancısı/terörü takdir eden müslümanlar" şeklinde bir ifade kullandım. asla "tüm müslümanlar" bir genellemeye gitmem. fıtratıma aykırı.

    "özgürlüğe hudut çizilmez" kısmı biraz tartışma yaratmış. mill'e bağlarsak; "sen kolunu bana çarpmadığı sürece istediğin gibi sallayabilirsin"in biraz daha şiirsel ifadesiydi. devletin varlığına hiç girmeyelim çünkü devleti özgürlüğün en büyük düşmanlarından biri olarak görüyorum. hatta bu tck 125 de bunun tipik bir örneği.

    karikatürdür, mizahdır, bir dini inancı (ne olduğundan bağımsız olarak) aşağılamadır, bunlar hep özgürlük işte. ateistler, yahudiler vb hakkında türkiye'de bu özgürlüğün ne kadar geniş olarak kullanıldığını görüyoruz zaten. ama biri islam'la dalga geçince yer yerinden oynuyor.
hesabın var mı? giriş yap