• suriye türkiye savaşını müteakiben çıkabilecek savaştır.
  • azerbaycan'a ilişkin en son 6 şehit haberiyle muhtemel bir savaştır.
  • karabağ savaşını sona erdirecek herhangi bir barış antlaşması imzalanmadığı için halihazırda sürmekte olan savaştır.
  • amcıkbeyinli yavşaklar birilerini destekleye dursun, sonucunda yine çocukların öleceği, insanların katledileceği savaş olacak. ha şimdi yok mu? var tabii ki. savaş hala devam ediyor, ama en azından karşılıklı olarak çözüm arama aşamasındalar.
  • rusya olmasaydı çoktan olacak olan savaştı. çünkü her yıl daha da zenginleşen azerbaycan savunma harcamalarına 1.5 milyar dolar aktarırken, bölgenin en fakir ülkelerinden olan ermenistan ise sadece 400 milyon dolar aktarabilmektedir. dolayısıyla azerbaycan müzakereydi carttı curttu uğraşmadan direk dalardı. ama rusya nasılki gürcistan'a girdi, karabağ'a da girecektir. dolayısıyla şimdilik soğuk bir savaş vardır.

    (bkz: ikinci karabağ savaşı)
  • asla çıkmayacak savaştır. şöyle ki, ermenistan ve rusya, kollektif güvenlik örgütünün iki üyesi ki zaten rusya'nın arka bahçesini sağlama almak için oluşturulmuş bir örgüttür. bu örgütün 4. maddesine göre sen üyelerden birine saldırırsan, hepsine saldırmış gibi olursun. yani ermenistan'a saldırırsan rusya'ya saldırmış gibi olursun (4.maddeyi işleteceklerini düşünürsek). yani azerbaycan'ın böyle bir işe kalkışması imkansız isterse savunma harcamaları 100 milyar dolar olsun.

    (burdan sonrasını fantazi olarak varsayarak bir adım ileriye gidelim ) he sen illa ki kapıştıracam bunları diyorsan önünde birkaç yol var. 1) azerbaycan'ı nato'ya alırsın. azerbaycan, ermenistan'a saldırır demin ki madde yüzünden rusya ya da örgütteki diğer devletlerden biri azerbaycan'a saldırır hop nolur bu defa da nato 5. madde devreye girer ki o da içerik olarak deminkiyle aynı maddedir. o zaman nolur. nato vs rusya alın size 3. dünya savaşı.
    2) direkt türkiye önderliğinde böyle bir atraksiyona girersin o da işte yine aynı yola çıkıyor.
    uzun lafın kısası bu şartlar altında böyle birşey olması çok zor. eğer mevzu karabağ ise biraz daha bekleyip orta asya'da muhtemel çin-rusya kapışmasını beklemeniz lazım. o karışıklıkta dalar kaptığınız elinizde kalır yoksa yok.

    son olarak her ne kadar ihtimal olarak kalacaksa da şu da olabilir. azerbaycan, ermenistan'a girer, 4. madde işletilmez (rusya göz yumar yani) orada da işte büyük ihtimal azerbaycan, ermenistan'ı darmadağın eder. he tabi rusya'nın böyle birşeye müsaade etmesi bırakın kendi bacağına, kendi kafasına sıkması anlamına gelir. yüz yıllardır süren rus rüyasını iki götü boklu için çöpe atmak demek olur.
  • an itibari ile başladığı iddia edilen savaştır. twitter ve sosyal medyada yoğun bilgi akışı var. ama ajanslardan gelen net bir bilgi olmaması da ilginç.
  • eğer gerçekleşirse ermenistan'ın ağır yenilgisiyle sonuçlanabilir. artık rusya'nın desteği azerbaycan'da çünkü + azerbaycan yıllardır petrol gelirleriyle çoştukça çoşuyor. ermenistan diaspora yardımları olmasa açlıktan ağzı kokan bir memleket.

    rusya'nın desteğinden kastım tabi ki putin yönetimi. rusya ermenistan'dan 234234 kat büyük bir ekonomi, gaz ve petrol yatakları olan azerbaycan'ı bir kalemde silemez eskiden olduğu gibi.
  • son günlerdeki şiddetli provokasyon neticesinde yeniden alevlenmeye başlayan olay. bu gece itibariyle azerbaycan devlet radyosu azerbaycan'ın tüm noktalarda ateşkesi bozduğunu ilan etmiş.
  • 6. galaktik savaşları başlatabilecek savaş. off mükemmel olurdu böyle dışın dışınlı. tabii ki galgamak sistemleri birliği'nin yanındayız.
hesabın var mı? giriş yap