• bogaziçi univ.de işletme hojasının, yazılıda risk nedir? diye sorduğu tek soruya öğrencinin birinin boş kağıt verip üstüne risk budur yazma olayı derim.
  • soru: - why?
    cevap: - why not?
  • bazi cilgin tip hocalarin dolandirmali sorulari veya bazi dallama hocalarin eblek sorularindan tam puan alinmasini saglayan hin cin cevaplardir.
    bir ornek:
    [efsaneye gore] cilgin felsefe hocasi 100 puanlik tek soruyu yanindaki sandalyeyi gostererek sorar:
    "bana bu sandalyenin varolmadigini kanitlayin!"

    100 puan alan tek ki$inin cevabi ise sadece $udur:
    "hangi sandalye?"
  • ogretmene gore olmasa da bana ogretılene gore verdıgım en ıyı cevap(lar)mantık sınavındaydı...

    sınavdan bır hafta once ısledıgımız konuda ogretmen bıze 2+2=5 neden?diye sormustu,cevabını da aslında sayılar yoktur bu yuzden 2+2=5 dıye bır cevap mantıksız olmaz demıstı...

    neyse,sınav basladı kagıtlarda hıc anlamadıgım önerme ve tanım soruları vardı,madem sayılar yoktu,onlara bız o adı verdık bız kavramlastırdık o zaman cevaplar da olamazdı..

    bende 1'den 10'a kadar tum soruların cevabını;
    oyle bır soru olamaz,aslında önerme dıye bırsey yoktur,ayse aslında hıc varolmadı,şeklinde verınce cevapları iyi yanıtladıgımı dusunmustum ta ki ogretmen ablamı okula cagırıp bana kocaman kocaman sıfırlar verene kadar..
  • bir okulda (diyelim georgia tech, ya da itu, odtu de olabilir) hoca fizik dersinde, fakulte binasinin yuksekligini yalnizca bir barometre ile hesaplama konusunda ogrencilere meydan okuyucu bir soru sorar. [atmosferin ozelliklerini bilen birisi icin teorik olarak "basinc farkina bakariz ve irtifa ile basinc arasindaki iliskiden hesaplariz" cevabi verilebilir.]

    sinifta herkes iyi not alir, biri haric (diyelim george, ya da ahmet, hasan da olabilir). bizimkinin cevabi:
    - barometrenin ucuna bir ip baglayip catidan asagiya sarkitirim. sonra ipin boyunu olcup barometrenin boyuna eklerim. binanin yuksekligi budur.

    ogrenci itiraz eder, kurul da bu haylaz ogrenci icin toplanir.
    kuruldakiler sorarlar:
    - oglum neden dogru yaniti vermedin?
    - yanitimin yanlis oldugunu dusunmuyorum. ayrica 1) binanin boyunu barometreyle yapacagim sarkacin salinim frekansindan da bulabilirdim. ya da 2) barometreyi binanin en ust noktasindan birakir, kronometre ile biraktigim anla yere carpma sesini duydugum an arasinda calistirir, ses hiziyla geri donmesini de hesaba katarak daha hassas bir hesap yapabilirdim. bu durumda barometre tekrar kullanilamazdi.
    ayrica, 3) yangin merdiveni varsa barometre boyu cinsinden binanin boyunu bulabilirdim. tabi 4) ilkokulda ogrendigimiz golge orantisi araciligiyla da binanin yuksekligi hesaplanabilirdi (barometrenin golgesinin boyunun, binaninkine orani barometre boyunun binaninkine esit olmasi)

    fakat ille de can sikici olmak gerekiyorsa, tabii ki barometreyle yerde ve bina ustunde basinc olcumu yapar ve aradaki basinc farkini yukseklige cevirirdim.

    tum bunlari yanitlayan ogrencinin su sozleri de ekledigi soylenir bazi kaynaklarda.
    "ancak bizler daima zihnin bagimsizligi ve bilimsel metodlar kullanma konusunda tesvik edildigimiz icindir ki en iyi yol suphesiz hademenin kapisini calmak ve yeni bir barometre isteyip istemedigini sorarak gokdelenin yuksekligini soylemesi durumunda ona bu barometreyi verecegimizi soylemek olurdu."

    ve niels bohr (danimarkali nobel sahibi fizikci) oldugu soylenir.

    (editle gelen ek: olayın bir dergiden alınmış daha ayrıntılı hikayesi http://www.geocities.com/cezairli/bohr.jpg adresinde, bohr 'un resmi ile birlikte yer alıyor. teşekkürler a fragile wreck on a storm of emotions.)
  • - nefridyum nedir?
    - nefridyum toprak solucanının pipisidir.
  • himm ted kolejinden bir arkadas anlatmisti din hocasi sinav sorusu olarak hz. muhammed ile hz.ali arasındaki bir diyalogu yazin demis. hani kitapta geçen özlü sözler tarzında, yanıtlardan biri söyleymiş

    hz.muhammed: günaydın ali
    hz.ali : sana dagünaydın muhammed nasılsın?

    ee sonuç din kulturu 1 gelmiş cocugun:)

    ama dusununce bole bi diyalog olmus olamaz mi cocugun hakki yenmismidir dedirten olay
  • 2003 odtü calculus sınav sorusu(yaklaşık)
    -calculusun gelişmesinde önemli yere sahip 2 isim yazınız
    -verilmesi gereken cevap-newton + ..........
    -verilen cevap: robert adams + robert bosch
  • soru: bir işletmenin birincil amacı ve hedefi nedir?
    cevap: kar..
  • "gama ışınları nedir?" sorusuna bir arkadaş "gama ışınları çok tehlikelidir, maruz kalanlar hulk'a dönüşür." yazmış ve sonucunda da tam puan almıştır.
hesabın var mı? giriş yap