384 entry daha
  • bütün altyapısı tamamlanmış, fişeği beklenen olay. beklenen derken istenen olduğu (istediğimi) kast etmiyorum tersine çok korkuyorum sözlük.

    750 civarı entride bol bol yazıldığı gibi ülkenin ekonomi yapısı da göstergeleri de problemli. enflasyon artmış, piyasa durgun, işsizlik artmış, cari denge şaşmış, yüksek teknoloji üreten yok-tüketen bol, daha bir sürü metriğin çıktısı ortak; negatif.

    global ekonomi perspektifinden bakınca, abd kendi dolarına ıslık çaldı çalacak geri gelsin diye. gelişen ülkeler üzerinde riskler artıyor, yeni yeni terimler (kırılgan beşli) ekleniyor lügatımıza. bir zamanlar en çok ticaret yaptığımız komşularımızdan hiçbiriyle iş çevirecek potansiyel kalmadı.

    ülkenin siyasi gündemi belirsiz, güvensiz. seçim, barış süreci, yolsuzluklar, paraleller, komşularımızda problemlerden sadece bir tanesi bile ülkenin siyasi durumunu riskli olarak değerlendirmeye yeterli. bizi kesmiyor o ayrı, illa kendi aramızda da rahat duramıyoruz; türbanlı ıslık çalmasın, hamile sokakta gezmesin, kürt kürtçe konuşmasın, türk türklük demesin, sağa bakmak yok, sola dönmek yok, kül yutmaz bir halk olduk çıktık; özetle sosyal hayat da bomba, fitili belirsiz.

    yöneticiler desen ayrı komedi. yok kızma vallahi komik bak; eski cumhurbaşkanı köşkten çıkmıyor (karısı istememiş), içişleri bakanı anayasayı tanımıyor, bağımsız merkez bankası başkanı (ve ekonomi bakanı) cumbabadan boyuna fırça yemekte, fırça başına dolar 0.1 artmakta, başbakan kimseye haber vermeden sınır ötesi operasyon yapar ama ordunun tanklarının geçeceği yolu ülkenin terörist dediği grup tutar, daha bitmedi 2 gün sonra cumbaba bunu da ben yaptım dedirtip operasyona çömer, arada sahibi bizden değil diye sağlam bankayı batırdılar, meclisi son izlediğimde tokmakla birbirlerini dövüyorlardı.

    işte bu ahval ve şeraitte dahi sakin günler yaşıyoruz ya aslında ona hayret. şahsi fikrim ekonomik kriz çoktan çıkmıştır, kamuoyuna deklare olacağı bir an gelecektir. korkuyorum ama korkum kişisel değil. üstüste gelen gündem bombardımanına, yoğun propaganda saldırısına ve birikmiş kine sahip halkımız için gelen sadece bir ekonomik kriz olmayabilir.
1474 entry daha
hesabın var mı? giriş yap